FA
EN AR

درباره مرکز شکیبا

در بهار سال 1401 هجری شمسی (2022 میلادی) با همت و هدایت دکتر حسین بهاروند و همکارانشان، پروژه تاسیس مرکز ژنتیک پزشکی شکیبا در موسسه رویان ابوعلی سینا را واقع در بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا صدرا-شیراز، با هدف ارتقا کیفیت و کمیت آزمایش‌های تشخیص ژنتیکی و با استفاده از جدیدترین فناوری‌ها و تجهیزات تشخیصی مربوطه آغاز شد. در این راستا، تیمی متشکل از برجسته‌ترین و مجرب‌ترین متخصصان ژنتیک کشور تشکیل شد. این تیم با تلاش شبانه‌روزی خود آزمایشگاه‌های مرکز ژنتیک پزشکی شکیبا را با هدف ارائه خدمات تشخیصی در بالاترین سطح روز دنیا به بیماران و سایر مراکز درمانی، طراحی و تجهیز کردند. مرکز ژنتیک پزشکی شکیبا شامل سه بخش ژنتیک مولکولی، سیتوژنتیک و تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) می باشد.

 

1. آزمایشگاه ژنتیک مولکولی:

در این بخش، با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و به روز دنیا همچون تعیین توالی نسل جدید و سنگر، روش هیبریدیزاسیون مقایسه‌ای بر پایه آرایه (aCGH)و سایر روشها به تجزیه و تحلیل DNA و RNA با دقت و قطعیت بالایی پرداخته می‌شود. خدمات این بخش شامل تشخیص اختلالات ژنتیکی و بررسی تغییرات ژنتیکی در سرطان ها، بیماری های متابولیک، ناباروری، بیماری های نادر ژنتیکی، بیماریهای تأخیری رشد و نمو و اوتیسم و ناهنجاری های نامتعادل مادرزادی و عقب ماندگی های ذهنی و جسمی و سایر بیماری ها است.

 

2. آزمایشگاه سیتوژنتیک:

بررسی کروموزوم‌ها از نظر تعداد و ساختار آن ها و تحلیل تغییرات کروموزومی در بخش انجام می شود. از جمله آزمایش‌های بخش سیتوژنتیک و کشت سلولی شامل تشخیص پیش از تولد (نمونه‌های آمنیون و پرزجفتی)، تشخیص پس از تولد (نمونه خون و بافت) و تشخیص سرطان (نمونه خون، مغز استخوان و بافت) با استفاده از روش های کشت، رنگ‌آمیزی، پردازش تصویر، کاریوتایپینگ و FISH می باشد.

 

3. آزمایشگاه تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD):

هدف این بخش تشخیص قبل از لانه گزینی جنین در رحم مادر است. این آزمایشگاه به والدین ناقل بیناریهای ژنتیکی که خطر تولد فرزند مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی در آن‌ها وجود دارد، کمک می‌کند. در واقع با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته به بررسی ژنتیکی جنین های 5 روزه قبل از انتقال به رحم مادر پرداخته می شود. از طرفی روش PGD شامل تعیین جنسیت دلخواه زوجین و PGD برای استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف نوزاد متولد شده به منظور درمان فرزند مبتلا به بیماری های خونی که با پیوند مغز استخوان درمان می شوند، می باشد. تشخیص ژنتیکی پیش از تولد نیز با هدف جستجوی اشکالات و نقایص ژنتیکی جنین و همچنین پیش‌بینی ژنوتایپ آن در مراحل جنینی است.

 

4. مشاوره ژنتیک

مشاوره ژنتیک با هدف بررسی احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی در افراد و يا خانواده های در معرض خطر، شناسایی ماهیت اختلالات ژنتيکي و نحوه وراثت به منظور پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های ژنتیکی است.

هر یک از این بخش‌های ذکر شده با نیروهای متخصص و تجهیزات پیشرفته‌ای که در اختیار دارند، نقش مهمی در تشخیص و درمان بیماری‌های ژنتیکی ایفا می‌کنند و همواره در تلاشند تا دقیق ترین و سریعترین خدمات و نتایج را به بیماران خود ارائه دهند. در تمام جنبه های کار ما، بیمار ستاره راهنمای ماست. ما درک می کنیم که پشت هر نمونه ای که دریافت می کنیم، داستانی انسانی نهفته است که اغلب مملو از نگرانی است. بنابراین رویکرد ما بر همدلی استوار است. ما در آزمایشگاه جامع ژنتیک پزشکی شکیبا به ایفای نقش در بهبود سلامت و کیفیت زندگی افراد مفتخریم و معتقدیم که هر فردی، صرف نظر از چالش هایی که با آن مواجه است، شایسته دریافت بهترین خدمات تشخیصی و درمانی است.

 

+

ژن شناخته شده

+

آزمایشات ژنتیک

+

مشاوره های موفق

+

کادر مجرب

ارزش‌های مرکز شکیبا

در مرکز ژنتیک پزشکی شکیبا، ارزش‌های اصلی ما به‌عنوان اصول راهنمایی نشان دهنده تعهد تزلزل ناپذیر ما به تعالی، همدلی و نوآوری در حیطه تشخیص ژنتیک پزشکی است. ما با تمایل قلبی برای ایجاد تأثیر مثبت، در کنار بیماران خود هستیم و در هر مرحله از روند انجام آزمایش های ژنتیک، از تشخیص اولیه تا تصمیم‌گیری‌های درمانی، آن ها را همراهی می‌کنیم.

در این مرکز، نوآوری در روند آزمایش‌های تشخیصی ژنتیک پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. این نوآوری‌ها به ما امکان می‌دهد تا روش‌های تشخیصی دقیق‌تری ارائه دهیم و به نیازهای بیماران را با دقیقترین و سریعترین شکل ممکن پاسخ دهیم. صداقت پایه و اساس تعاملات ما با همکاران و بیماران است. ما با صداقت، شفافیت جلب اعتماد و اطمینان افرادی را که به آنها خدمت می کنیم تضمین می نماییم. همچنین ما معتقدیم که دسترسی به خدمات آزمایش های ژنتیک باید عادلانه و فراگیر باشد. بنابراین، متعهد هستیم که خدمات خود را برای همه بیماران، صرف نظر از وضعیت اجتماعی-اقتصادی یا موقعیت جغرافیایی آن ها، در دسترس قرار دهیم و اطمینان حاصل کنیم که همه فرصت بهره‌مندی از خدمات تشخیص ژنتیکی را دارند. این ارزش ها به عنوان سنگ بنای هویت ما عمل می کنند و اقدامات ما را هدایت می کنند.

ماموریت ما

در مرکز ژنتیک پزشکی شکیبا، ماموریت ما ارائه راه‌حل‌های مبتنی بر داده‌ها و تحول‌آفرین که بر زندگی بهتر بیماران تأثیر می‌گذارد، است. ما به همکاری با بیماران، پزشکان و مراکز درمانی هم در داخل کشور و هم سایر کشورهای همسایه، برای کشف دلایل اختلالات ژنتیکی و ارائه تشخیص های دقیق و درمان های موثر همواره متعهد خواهیم بود. تمرکز ما در طیفی از اختلال های ژنتیکی، از جمله ناباروری، سرطان، بیماری‌های نادر، اختلالات متابولیک و بیماری‌های عصبی است. هدف ما این است که پزشکان و بیماران را با استفاده از فناوری های پیشرفته و تخصص تیم خود در تشخیص ژنتیکی جامع و با کیفیت بالا، همراهی نماییم.

ما با تعهد به تعالی و همدلی، تلاش می کنیم چراغ امیدی برای افراد و خانواده هایی باشیم که با چالش های درمانی روبرو هستند. ما با هم در حال پیشروی در مسیرهای جدید تشخیص ژنتیک پزشکی و ساختن آینده ای سالم برای همه هستیم.

1398
1398

این اثر باستانی را داریوش اول هخامنشی (۵۲۱ - ۴۸۵ ق. م.) بنیان نهاد و جانشینان وی در تکمیل و گسترش آن کوشیدند. تاریخ بنیان‌گذاری صفه تخت جمشید را بعضی ۵۲۰ ق. م. و برخی ۵۱۸ ق. م. ذکر کرده‌اند. هنگامی که داریوش اول ارگ سلطنتی و کاخ‌های خود را در دامنه غربی کوه رحمت (یا کوه مهر) بنیان گذارد هیچ نشانه ای از سکونت و استقرار جمعیت‌های انسانی در آنجا وجود نداشت. خود او در متن عیلامی سنگ نوشته دیوار جنوبی تخت جمشید می گوید: «داریوش شاه گوید، چونان که بر بالای این مکان این دژ ساخته شد، پیش از من در اینجا دژی ساخته نشده بود. به یاری اهورامزدا این قلعه را ساختم.»

1400
1400

تصرف و تخریب پارسه در بهار ۳۳۱ ق.م. از مهم‌ترین فصول تاریخ اسکندر مقدونی است. شواهد باستان‌شناسی نشان داده که بناهای روی صفه و بعضی از ساختمان‌های برزن جنوبی دچار حریق شده و سوخته‌اند. اینکه آیا آتش‌سوزی کاخ‌ها عمدی بوده است، یا اتفاقی معلوم نیست. به گفته آریان، اسکندر تخت جمشد را به انتقام ویرانی معابد اکروپل آتن، که به دست سپاهیان خشیارشا سوزانده شده‌بود، آتش زد. مورخان دیگر چون دیودروس سیسیلی و پلوتارک نوشته‌اند که آتش سوزی در مجلس بزم سپاهیان اسکندر به طور اتفاقی رخ داد. چنان که پلوتارک می‌نویسد هزاران قاطر و شتر گنج‌های غارت‌شده را به اکباتان (همدان) حمل کردند.

1401
1401

اولین کاوش‌های علمی در تخت جمشید توسط ارنست امیل هرتزفلد آلمانی در ۱۹۳۱ تحت نظر رضاشاه صورت گرفت. وی توسط مؤسسه خاورشناسی دانشگاه شیکاگو فرستاده شده بود. یافته‌های وی هنوز در این مؤسسه نگه‌داری می‌شوند. هرتزفلد معتقد بود دلیل ساخت تخت جمشید نیاز به جوی شاهانه و باشکوه، نمادی برای امپراتوری پارس و مکانی برای جشن گرفتن وقایع خاص به خصوص نوروز بوده‌است. به دلایل تاریخی تخت جمشید در جایی که امپراتوری پارس پایه گذاشته شده بود ساخته شده‌است؛ هر چند در آن زمان مرکز امپراتوری نبوده‌است.

1403
1403

این سایت تاریخی، با کاخ­هایی دارای ستون­های سنگ مرمری زیبا در سال ۱۹۷۹ به ثبت جهانی رسید. معیارهای ثبت جهانی تخت جمشید عبارتند از: نشان دهنده یک شاهکار از نبوغ و خلاقیت انسانی (معیار یکم)؛ گواهی بی‌همتا یا دست‌کم استثنایی بر یک سنت فرهنگی یا تمدن زنده یا از میان رفته (معیار سوم) و در ارتباط مستقیم یا ملموس با رویدادها یا سنت‌های زندگی، افکار و عقاید یا آثار هنری یا ادبی دارای اهمیت عالی جهانی (معیار ششم).

1398
1400
1401
1403
دکتر حسین بهاروند
بنیان گذار موسسه رویان ابوعلی سینا

درباره بنیانگذار

دکتر حسین بهاروند، استاد ممتاز، موسس و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان است. در سال 1373 مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه شیراز، در سال 1375 مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شهید بهشتی و در سال 1383 مدرک دکترای خود را در رشته زیست شناسی تکوینی از دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم سابق) دریافت کرد. وی در سال 1374 به پژوهشگاه رویان پیوست. او در سال 1382 برای اولین بار سلول‌های بنیادی جنینی انسانی و موشی را در ایران تولید کرد و در سال 1387 به همراه همکارانش موفق به تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القائی (iPS) انسانی و موشی شد. این فعالیت‌ها او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخه‌های مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایه گذاری و پیگیری کنند. زمینه‌های پژوهشی او پیرامون ارتقاء تحقیقات ترجمانی و پزشکی بازساختی از دیدگاه سلول‌های بنیادی، زیست شناسی تکوینی و مهندسی با الهام از طبیعت است. وی روی دگرتمایزی و تمایز سلول‌های بنیادی پرتوان به سلول‌های قلبی، عصبی، کبدی تحقیق می‌کند و درباره ساز و کارهای پرتوانی و زیست شناسی سلول‌های زایا مطالعه می‌نماید.

مدیران و دیگر اعضا

دکتر امیر امیری یکتا
مدیر مرکز ژنتیک پزشکی شکیبا
رضا محمدی
مسئول بخش PGD
زهراطباطبایی
مسئول بخش مولکولی
مریم خاوری
مسئول بخش سیتوژنتیک

افتخارات و دستاوردها

گواهینامه‌ها، افتخارات و مجوزهای مرکز باروری شکیبا. گواهینامه‌ها، افتخارات و مجوزهای مرکز باروری شکیبا.

تقدیر ریاست جمهوری 4

تقدیر ریاست جمهوری 3

تقدیر ریاست جمهوری 2

تقدیر ریاست جمهوری